Продължете към съдържанието
Startseite » Без машинно гласуване във Фрайбург

Без машинно гласуване във Фрайбург

Българските граждани във Фрайбург и региона няма да имат възможността да гласуват с машина, гласи едно от последните решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите на 09 юни 2024 г. европейски и парламентарни избори в регион Баден-Вюртемберг, Германия. За разлика от предишни години, секционната избирателна комисия във Фрайбург този път ще бъде само една и ще разполага само с хартиени бюлетини и за двата вота.

Адресът остава непроменен:

Секцията ще отвори врати точно в 7:00 ч. и ще затвори в 20:00 ч., ако няма чакащи за гласуване отвън.

Правото на своя глас можете да упражните срещу представяне на лична карта, валиден задграничен паспорт или военна книжка (само за военнослужещи). Всички, които не са се включили предварително в избирателните списъци на СИК-Фрайбург, попълват Декларация на място, с която заявяват желанието си да гласуват в избирателната секция.

Припомняме, че тази неделя, 9 юни, ще избираме депутати за Европейския парламент (ЕП) и отделно за българското Народно събрание (НС). Гласуването ще се извършва с две отделни бюлетини, по една за всеки от двата вота. Важно е да отбележим, че за ЕП ще има възможност и за преференциален вот. В тази връзка напомняме, че онези от вас, които имат немско гражданство и имат право да пуснат бюлетина не само за българските, но и за германските депутати в Европейския парламент, трябва да изберат за кандидатите на коя от двете държави ще гласуват, тъй като имат право САМО на един глас.

За ваше улеснение предоставяме електронните брошури на ЦИК с допълнителна информация за предстоящия вот. За да ги разгледате, просто цъкнете върху изображенията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *