Продължете към съдържанието
Startseite » Народни танци

Народни танци

Българското дружество във Фрайбург предлага занятия по народни танци под формата на групови занимания. За да се включите е необходимо предварително записване, но репетициите са отворени за всички, които харесват българската музика и ритми. Заповядайте да чуете, да видите и да усетите българския дух! Първата репетиция винаги е безплатна.

Курсове по народни танци

Какво трябва да знаете?

  • Продължителност: три месеца (от началото на май до края на юли)
  • Две групи: начинаещи и напреднали
  • Занятия: всяка събота по два учебни часа – от 9:30 ч. до 11:30 за начинаещите и от 10:30 до 12:30 за напредналите (с включена 15 мин. почивка). Часовете на двете групи се припокриват умишлено с учебна цел и занимания с хореография!
  • Адрес: Haus des Engagements, Rehlingstraße 9, 79100 Freiburg
  • Цена: 160 €, като за члунове на Българското дружество BG681, Freiburg сумата е 140 €

Програмата на първия Курс по народни танци включва хора от Северняшкия край, а именно:
Първи месец: Дунавско хоро, Еленино хоро, Дайчово хоро, Черкезко хоро, Грънчарско хоро
Втори месец: Шира, Ганкино хоро, Ситно влашко хоро, Изручанка
Трети месец: Северняшка ръченица, Пайдушко хоро, Чичово хоро

Професионалният хореограф и танцьор Ралица Панайотова не само ще ви потопи в ритмите на българските народни хора и ръченици, но и ще ви научи да ги танцувате със затворени очи! Рали живее в Манхайм и се занимава професионално с народни танци от 20 години, вкл. като артист-балетист в Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“, гр. Плевен.

Заявка за записване можете да свалите от линка (вляво) или да получите, като ни пишете на имейл office@bg681.bg. Попълнените и подписани заявки можете да изпращате по имейл или по пощата на адрес Schwabentorring 2, 79098 Freiburg до Bulgarische Gesellschaft 681 e. V. Но най-добре е да я попълните собственоръчно по време на съботните занятия.

Очакваме ви! Нямаме търпение да танцуваме заедно! 🙂