Продължете към съдържанието
Startseite » Дейности » Българско училище

Българско училище

Лилия Зюлау, Йоана Петрова
Преподаватели в българското училище „АзБуки“

Кукери
Работилница за кукерски маски

Баба Марта
Работилница за мартенички

Сурва
Работилница за коледни сурвачки

 

Стартира през септември 2012 г., а десет години по-късно получава и собствено име „АзБуки“. Предвижда обучение в три възрастови групи:

  • Предучилищна – за деца на 4-7 г. Цел: да въведе децата визуално в българския език
  • Малка група – за деца на 7-10 г. Цел: създаване и поддържане на уменията за писане и изразяване на родния език
  • Голяма група – за деца над 10 г. Цел: да подготвя децата, които говорят и пишат свободно на майчиния език

Мисия

Мисията на нашето училище е зараждане на обич към българския език, повишаване на говорните умения, запознаване се с фолклора, традициите и обичаите на България.

Паралелно с уроците по български език преподаваме история и география на България, като целта ни е да съхраним българската идентичност и да възпитаме децата в родолюбие.

С голяма любов и популярност отбелязваме заедно всички големи български празници и събития.

Учебни часове

Занятията се провеждат 2-3 пъти месечно по предварително зададена програма, която се обявява в началото на учебната година.

Всеки учебен ден се състои от 4 учебни часа: 2 часа български език и литература, 2 часа история и география. Тематично в програмата се включват и занимания, свързани с българските празници, традиции и обичаи.

Записване

За записване се свържете с нас на имейл office@bg681.bg или свалете Заявката за записване в училище, като кликнете върху линка (вляво). Попълненият и подписан документ можете да изпратите сканиран по имейл или разпечатан по пощата на адрес Schwabentorring 2, 79098 Freiburg до Bulgarische Gesellschaft 681 e. V.